2013-10-24

TITEL: ...

Bismillaah,

Jag vill bara dela denna artikeln och få oss att reflektera över vår egen situation och handlingar. Vara tacksamma mot Allah, be om förlåtelse för våra synder och göra dua för våra bröder och systrar i Syrien att ha tålamod med dessa svåra prövningar.

--- Artikel: ”De tävlar om att skjuta höggravida” ---

"Fostret sköts ihjäl – i sin mammas livmoder.
Bebisen är en bara en i raden av döda i vad som enligt uppgifter ska vara en sjuk tävling. Nu larmar en brittisk hjälporganisation i Syrien om att krypskyttar siktar på barn och gravida kvinnor.

Mamman överlevde. Det gjorde inte hennes barn. Röntgenbilder visar hur en kula trängt in i fostrets huvud. Men bebisen är inte ensam om att ha blivit måltavla för krypskyttar i Syrien.

Höggravida och barn
Hjälporganisationen Syria Relief skriver om saken på sin hemsida, och den brittiske volontärkirurgen David Nott, som jobbat på flera sjukhus i landet för organisationen, uppger för bland andra CNN och ITV, att krypskyttar i landet tycks ha en bisarr tävling som går ut på att skjuta människor.

Målen: Höggravida kvinnor och barn.
– De flesta av barnen vi tagit ut är i sjunde, åttonde, nionde månaden, vilket betyder att det är rätt uppenbart för vem som helst att de här kvinnorna var gravida, säger han David Nott till CNN och uppger att krypskyttarna också riktar in sig på små barn.

Tv-bolaget har tagit del av Syria Reliefs bilder som bland annat visar hur en liten flicka med målade naglar ligger i en sjukhussäng med skador i huvudet. Under ett grönt lakan ligger en till synes jämnårig flicka med ett öppet sår i pannan.
 
Läs hela artikeln här
 
--- Slut på artikel ---


al-Bukhârî rapporterade via Anas som berättade att Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade: ”Det finns inte en muslim bland människorna vars tre barn dör innan de blir könsmogna utan att Allâh för in honom i paradiset utav Sin vida barmhärtighet till dem.”

Ahmad rapporterade via Abû Hurayrah (radhiya Allâhu ´anh) att Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade: ”Det finns inte två muslimer som förlorar barn innan de blir könsmogna utan att Allâh för in dem och deras föräldrar i paradiset utav Sin vida barmhärtighet till dem. Det kommer att sägas: ”Träd in i paradiset!” Då säger de: ”Först när våra föräldrar kommer.” Detta kommer att sägas till dem tre gånger och de kommer att svara samma sak. Då sägs det till dem: ”Träd ni och era föräldrar in i paradiset!”

al-Bukhârî och Muslim rapporterade via Abû Sa´îd al-Khudrî att Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade till kvinnorna: ”Det finns inte en kvinna bland er vars tre barn dör utan att de kommer att skydda henne från Elden.” Då sade en kvinna: ”Två då?” Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade: ”Och två.”

*Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) nämnde tre barn och sedan två – och även ett i en rapportering*

Textkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn / Kunya:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

Webbadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0